Welkom bij Steenwijks Boekhuys
 

Over ons  

 

Steenwijks Boekhuys: sinds 1938 gevestigd in Steenwijk. Ooit begonnen door Egbert Logtmeijer aan de Woldstraat, waar hij na 10 jaar zich in 1948 definitief vestigde aan het huidige pand aan de Markt in Steenwijk. 

In de jaren 50 en 60 was er ook een drukkerij van voornamelijk toneelstukken aan verbonden; dit werd begin jaren 70 afgestoten. In 1976 nam schoonzoon Harm Bollema de winkel over en in 2003 nam Richard Bollema, de derde generatie, de zaak over nadat hij vanaf 1987 in de winkel werkzaam was. 

In 2019 hebben Richard en Jeanet Bollema hun beide winkels (Steenwijks Boekhuys en Primera Scholten) samengevoegd tot één winkel op een nieuwe locatie: Oosterstraat 4-6. De nieuwe winkel heet Primera BLZ Steenwijks Boekhuys, en is een combinatiewinkel van Primera en Libris/BLZ. 

Wij zijn uitgegroeid naar een moderne boek- en kantoorvakhandel in een fris decor. Naast de verkoop in de winkel, kunnen online zowel boeken en kantoorartikelen aangeschaft worden, die binnen 24 uur geleverd worden. We beleveren ook diverse grote en kleine bedrijven en instellingen, zowel binnen als buiten de gemeente Steenwijkerland. 

Vanzelfsprekend hebben we een zeer actueel aanbod boeken, en organiseren we door het jaar heen diverse activiteiten, van lezingen tot onze traditionele schoolkoopavond. Tevens produceren we de Steenwijk-kalender, die ieder jaar omstreeks september verschijnt. 

Kortom: we hebben een roemrijk verleden, maar zijn ook klaar voor de toekomst!